Månegarm - Sigrblot

Kommentar överflödig. Mest utfyllnad. Men kan ju alltid kladda ned lite om dagen.

Det gick sådär på jobbet, hoppas verkligen att de ringer från något annat jobb snart, blir tokig. Otacksamt jävla jobb både från kunder och chefer.

Nåväl.

Här är låten som utlovat:

Månegarm - Sigrblot


45

Ja. Har inte så mycket att skriva. Motivationen kom tillbaka idag. Så imorgon blir det gymmet efter jobbet. Nog för det är jobbigt nog att stå på benen i 5 timmar i sträck och springa runt. Men det får gå.

I veckan står bara jobb och träning och jobbsökande på schemat. Skall nog försöka köra i större töjning i örat också, latheten har hindrat mig lite där... Blir allt kortare inlägg också. Men vad ska man göra?

Tack så mycket Katarina för dagens låt.

Shinedown - 45


"You have a bird po diig!"

Ja, vad ska man säga om dagen? Rätt händelselös. Jobbade i centralen idag. Sjukt fint med alla stånd som kommit upp under natten, eller tidiga morgonen kanske det är? Nåväl. Snyggt var det iaf. Gick förbi ett stånd som sålde t-shirts till småbarn, sådana stunder som får en att önska att man själv hade en knodd. Men den dagen kommer väl kanske så småningom...

Det gick inget vidare idag, folk var inte direkt intresserade och jag var rätt hes och har bränt sönder mig i gommen. Så var det bara hem och sen slappa. Nu ska jag snart sätta på "Flickan som lekte med elden", så får vi se om den är lika bra som föregångaren.

Jag måste ju hitta en dagens låt också...Det kommer längre ned i inlägget...

Jag ska jobba hela veckan. Ska bli skönt på ett sätt, fast hoppas på att hitta något mer fast, lite heltid, bättre pröjs. Vet ju redan nu hur jag skall ha min lägenhet haha.

Nåväl. Inget mer att säga för stunden...

Volbeat - A broken man and the dawn


Torsdag...

Idag har varit en bra dag. Nästan rakt igenom. Jag slog nog säljrekordet för 1 dag, rekordet innan, mig veterligen, var 7 sälj på 1 dag, jag fick 9 idag. 20 på 1 vecka, och jag har fått 14 på 2 dagar. Så 7 st imorgon vore inte helt fel :) Skönt att man får dessa pengar till jultiden också...

Första advent på söndag, om jag inte är helt fel ute, är det någon som tagit fram pyntet, ljuset och köpt vitmossa? Pepparkakor och julmust.

Ja, jag är ännu gladare faktiskt. En väldigt snäll och rar vän och jag diskuterade lite, och hon sa att hon pratade med sin far, och jag frågade vad han jobbade med. Markentrepenad sa hon, och jag frågade, nästan mest på skämt först om de sökte lärlingar eller folk, och hennes far blev så glad över mitt initiativ så jag står först i kön, så fort något kommer upp skulle han ringa, jag hoppas det blir tillsvidare och inte bara några veckor här och där, för skulle behöva ett stabilt heltidsjobb, men jag tar vad jag får i timmar, det är då bättre än mitt nuvarande jobb om jag inte ska stressa ihjäl mig.

Vad mer. hmpf. Jobba i helgen också, eller lördag iaf, tror det kan gå grymt bra faktiskt, får köra på som fan. Sen imorgonkväll blir det halvt fredagsmys, och sen på lördag kväll extra mkt lördagsmys. God mat, god dricka, och sen skall jag försöka få ned en del filmer som man kan glo på, några förslag kanske?

Så håller vi alla tummarna för att det blir fint väder imorgon, och på lördag, söndag får det gärna regna på, det gör inte mig något, då tänker jag ändå spendera halva dagen i sängen.

Nåväl, det var allt från mig just nu. Och här kommer dagens låt...

Ozzy Osbourne - Ironman


Morgonlåt har guld i mun...

Morgonens låt. En av de bästa svenska visor som någonsin gjort, här dock i en covertappning.

Dia Psalma -  Flickan och Kråkan



Ännu en dag...

Ännu en grå trist tisdag. Jobbat idag. Det gick inget bra, det går inget bra alls för mig längre. Just nu så söker jag faktiskt ett till extrajobb för att få ekonomin att gå ihop, bäst skulle väl vara en heltidsanställning tills dess att jag kan börja plugga igen.

Idag träffade jag btw en kändis. Gösta "Sickan - Charles Ingvar Jönsson" Ekman.

Gösta Ekman as Charles

I veckan? Då händer inget. Jag fick typ hälften av vad jag trodde i Lön från jobbet, fick ju dock bara för några dagar. Hoppas på sista CSN imorgon så jag iaf kan betala alla räkningar, sedan säga upp allting så att jag slipper punga ut flera hundra i månaden extra. Så att de enda utgifter jag har är datorn, gymkort och busskort. Sen resten kan jag mer eller mindre stoppa in på sparkontot och inte röra på 1 månad.

I helgen, ja, jag tvistar lite om huvida jag skall jobba eller inte, behöver pengarna, men jag vet inte om det är riktigt värt att jobba hela helgen nu igen. Vi får se. Kanske. Börjar irritera mig på detta schizofrena väder också, skall det vara mulet, regnigt eller fint? Nu får vädret fanimej bestämma sig.

Nåväl. Här kommer dagens låt:

Mustasch - Falling Down


Och vems är geten...?

Usch. Det är inte roligt att jobba helg, folk som tappar dygnsrytmen och tidsuppfattning, ja, jag har totalt tappat dagsuppfattning, igår kändes det som att det var tisdag eller onsdag.
Hmpf, vad ska man säga? Var hos en vän igår, som snodde massa musik från min externa, morr.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, i övrigt jobbade jag i helgen, och idag har jag bara varit på ett möte.

Nåväl här kommer dagens låt, även denna dag en halvt lugn låt:

Stone Sour - Bother


Fredagskväll

Gick inget bra på jobbet idag. Christian och Fredrik frossade dock i gratisprövare och fick 1-2 var sålda också. Men de stod lite bättre till än mig. Men vad ska man göra? Jobbar hela helgen, ledig på måndag för jag ska prata med en snubbe på AF om lärlingsplats ja. Sen jobb tis-sön igen, men pengar är alltid välkommet, speciellt då jag får lönen vid jul där så.

Lägenheten jag mailade på, ja, det är nog kört, annonsen finns inte kvar på blocket.

Jag känner mig allmänt bitter. Ska snart kollar på Doobido, och sen dra på ngn film typ. Får se vilken det blir. Kanske kör popcorn, det var ett tag sedan...

Så. Dagens låt.

Boll - Min flickvän (Jag vet att jag inte har en flickvän direkt, så låten får rikta sig mot övriga kvinnor istället ;))


Fredagsmys...

Ja. Då bär det snart av till jobbet. Konstigt nog är jag rätt exalterad, om inget skiter sig som i onsdags. Men de jag jobbar med är jävligt sköna typer. Måste fråga min chef om det finns möjlighet att jobba fler timmar, börja 1 timme tidigare t.ex så att jag får jobba 6 timmar varje gång iaf. Behöver pengarna.

Jag har hittat en lägenhet också, andrahand, den är typ perfekt med STORT P, billig, bra område, grönområden, bra kommunikationer, centralt, i samma kommun som jag bor i nu osv osv. Men med min tur så ska jag nog inte hoppas på för mycket.

Vad sker mer idag då? Jo, ska langa åt min bror lite också, haha, ska till systembolaget efter jobbet, och jag insåg nyss. Systembolaget, mitt i centralen, mellan 15-16 tiden? Och jag som är såååå förtjust i massa idioter som inte vet var de ska, vad de ska ha och vägrar släppa före folk som bara har 1 sak, när de står där med en hel jävla vagn full.

Igår var ju sista dagen i skolan. Jag sa att jag meddelat csn, vilket jag avvaktar lite med, för jag behöver verkligen studiebidraget/lånet denna månad, har massa räkningar att betala och får inte mkt lön, max 900 kr i lön.

Skall iofs få 500 kr av en polare också, om han har och inte har glömt bort mig helt ;) Haha.

Nå, vad ska man mer säga? Jag orkar inte skriva mer och börjar bli småstressad nu, och pressen att hitta "Dagens/morgonens" låt är ofantligt stor...

Det får bli en lugnare låt idag, dock jävligt fin...

Stone Sour - ZZYZX RD

All about us...

Sista dagen i plugget idag, en lättnad blandat med en otrolig förskräckelse och nervositet. Jag var tidig, som vanligt. Och vad händer inte? Jo, brandlarmet går igång, men jag sitter kvar för det luktade inte rök, men blev sedan uttvingad ändå. Onödigt. Det var något jävla hjon till lärare som skulle poppa popcorn och hade troligen glömt bort de.

Jobb hela helgen, både exalterad och inte, blir ju till att jobba en hel del nu. Och OM jag skulle få jobb på posten, de tider som en polare jobbar, då blir det "jobb" mellan 09-22. Men kosingen sitter ju inte helt fel.

Annars händer nog ingenting i helgen. Leta fram papper och lönespecifikationer från tidigare jobb så ja kan bevisa att jag jobbat där. Ska på möte med byggnadsansvariga-handledaren på AMF och diskutera lite möjligheter och så vidare.

Snart fyller bror år också. Då ska jag dricka den lilla snorungen under bordet.

Det var väl allt för denna gång...

Sonic Syndicate - All about us...

Arrrggh!!!!

Idag är jag rätt så arg på mitt jobb. Så jävla dålig kommunikation. Om man skall möta budkilen för att få det man behöver för att det ska gå bra att jobba. Och på schemat har vi en utsatt tid och plats. Jag var 40 minuter tidigare idag, för att få, innan de tog slut. 30 min efter han skulle lämnar, ringer jag, då har han släppt av till några andra vid Gallerian, men inte mycket alls, så det räcker inte till mig och min jobbarkompis Johanna. Och det är omöjligt att sälja med bara lapparna. Står det en sak på schemat borde det väl vara så? Eller hur? Vid förändringar borde vi övriga kontaktas. Detta är liksom andra gången...

Sen är jag irriterad på det mesta, jag lär inte få sista CSN, typiskt min tur, som jag verkligen behöver för räkningar, får ju ingen lön förens i december. Har sökt lite jobb idag, lärlingsjobb och byggvaruhus typ. Behöver ett fast, heltidsjobb som  ger bättre betalt än detta.

Jobba hela helgen också, men det är väl lika bra, har ändå inget att göra nu för tiden så.

Här kommer en låt som passar dagen:

Slipknot - My Plague


Vad ska man säga?

Många inlägg och lite att skriva. Jag vet inte riktigt. Var på möte idag. På Komvux först och främst, där hon säger att det mer eller mindre är kört, jag kanske, om jag har en jävla tur, tidigast kommer in på utbildningen nästa höst. Samtidigt som en tant på AF säger att jag bör studera för med den erfarenhet jag har inte räcker till(Och deras utbildningar är ju för de som är 25+ mer eller mindre, kan inte ens få truckkort som skulle garantera anställning) Det är omöjligt att finna, söka och komma in. Företagslärling är den enda chans jag har, varav AF's "hanterar" inom bygg, säger att det mer eller mindre är kört i dagsläget, för att så få företag tar emot lärlingar. Nåväl. Typiskt min tur. Så jag har suttit och sökt alla jobb som är av intresse på arbetsförmedlingens hemsida. Några helgjobb, typ kassa, skall ringa några byggvaruhus, och kolla runt lite överallt, jag har ju jobb nu om jag vill mån-fre, men det är kass timlön, svårt att sälja, så svårt med provision, och låga timmar. Det funkar, men inget man kan försörja sig helt på, så jag söker något lite mer välbetalt än 60;-/timmen.

Så, imorgon, jobba, hoppas på lite finare väder när man ska stå ute i 5 timmar och jobba. Sen blir det direkt hem, dusch och sen direkt i säng, tror jag skiter i middag, inte haft så stor matlust på sistone ändå. Så man inte försover sig på torsdag, måste ha csn denna månad, innan jag slutar, till räkningar, inte sugen på att ta ett sånt där jävla microlån.

Nåväl. Slutklagat. Och, lämna helst inga kommentarer, jag skriver inte för Er...

Kvällens låt:

Wednsday 13 - My Demise


Tristess

Kommentar överflödig. Och kan folk inte ljuga bara? Nästan hellre det. Idag, på 2 timmar lyckades 3 personer sätta all min motivation i sank. Suck. Men men...Jobb imorgon iaf.

In Flames - Take this life


Tisdag...

Känns fortfarande som det är mitt i veckan. Vet inte riktigt varför. Vaknade för inte så länge sen, och bra är väl det, för om 45 minuter skall jag vara på ett möte, för att diskutera framtiden, får hoppas man får lite svar som man vill ha ;)

Sen blir det gymmet. Mer just nu har jag inte att säga. Här får ni en bra låt såhär på morgonen:

Amon Amarth - The pursuit of Vikings



Måndagskväll

Ja. Jag är rätt uttråkad. Sitter och gör en säkerhetskopia, skall formatera datorn, men blir nog inte idag iaf...

Stoppade in externa och hittade lite musik som jag inte har på denna dator, rätt så trevlig överraskning, massa band som jag totalt älskade förut.

Här kommer en gammal goding låt t.ex:

Against All Authority - Silence is golden but duct tape is silver(Texten finns under, om ni vill läsa till låten)




"Me and Billy like to sleep all day, on the floors where we decay.
Mohawks in disarray from cutleridge to motherfucking Biscayne Bay.
The gangs tried to kill us but we wouldn't take flight, brass
knuckles and rusty knives keep the wolves at bay
and we play in traffic downtown, turn it up and take me away.

What do you do when there's nowhere to go? Empty pools and punk
rock shows, anger that nobody knows and the sun goes down and the
streetlights glow. We rolled through the city in a bucket of rust
with the punk rock South Dade girls screaming lyrics at us. From the
backseat kicking up dust to the sound of the only people we can trust.

Out of control and you've shivered my timbers, i'm all fucked up the
moon's just a sliver yea silence is golden but duct tape is silver
like the lining of the clouds that conceal the killers.

The streets aren't safe when the winds start blowing, in the eye
of the storm the blood starts flowing, we're gathering bricks and
we're gonna start throwing them at you (We'll throw them at you)

Yea, The streets aren't safe when the winds start blowing, in the eye
of the storm the blood starts flowing, we're gathering bricks and
we're gonna start throwing them at you (We'll throw them at you)

Me and Billy like to sleep all day, on the floors where we decay.
Mohawks in disarray from cutleridge to motherfucking Biscayne Bay.
The gangs tried to kill us but we wouldn't take flight, brass
knuckles and rusty knives keep the wolves at bay, and we pray from
traffic downtown, turn it up and take me away.

The streets aren't safe when the winds start blowing, in the eye
of the storm the blood starts flowing, we're gathering bricks and
we're gonna start throwing them at you (We'll throw them at you)

Yea, The streets aren't safe when the winds start blowing, in the eye
of the storm the blood starts flowing, we're gathering bricks and
we're gonna start throwing them at you (We'll throw them at you)

Kick us when we're down we're not going away, we're the stray dogs that
chase you the ones that betray you. Run wild through the streets
and sleep with the decay of all that you have left us like fit disarray

Out of control and you've shivered my timbers, tell us to shut up
and we'll give you the finger, yea silence is golden but duct tape is silver
silence is golden but duct tape is silver OBEY!"


Måndagsångest.

Idag mår jag inte bra alls. Varit halvt kallsvettig och så hela dagen. Sjukskrev mig från plugget. Prov idag också. Men, vad gör det? Om 8 dagar så är den skolan historia.
Det känns som att det är torsdag idag, vet inte varför, kanske för att jag jobbade igår? Och vanligtvis jobbar Onsdagar och Fredagar? Vem vet.

Jag räknade ut, och jag avrundar nedåt nu, att jag i grova drag tjänat 1300;- i provision på 5 dagar. Det är i alla fall något, och sex dagar tjänade jag 100;- i timmen utan provision. Så det blir ju, få se, första tre dagarna var fyratimmarspass, så 1200 på de tre dagarna. De andra tre var 6 timmars pass, så det blir 1800, och sedan dess har det varit 6 timmarspass, så jag har tjänat 360:- om dagen. Rätt låg grundlön, men ändå bra för ett säljjobb. Tyvär är det inga tillägg eller helgersättningar i detta jobbet. Så, jag kommer i alla fall kunna täcka mina utgifter i december.

Börjar ju jobba mån-fre med detta om 2 veckor. Så, nu har man nyss duschat, känner mig lite friskare faktiskt, kanske för att man brukar göra det när man känner sig sådär äckligt fräsch?

Ska snart röra på benen och åka till kontoret, obligatoriskt möte, måste prata om schemat för schemat för denna vecka är helt skumt, förstår inget. Och fel datum står det också. Sen ska jag lämna in alla mina lappar.

Sen bär det av direkt till gymmet, och ja, jag vet att man inte skall träna när man känner sig krasslig, eller är sjuk, men mitt gymkort går ut den 18e, och kan inte köpa nytt förens den 25e, så jag får passa på att träna extra hårt 2 dagar nu. Inget mer sker väl direkt. Saknar en person, väldigt konstig känsla på något sätt. Det var länge sen. Och, eftersom alla är så sjukt hemlighetsfulla, tänker jag inte vara sämre och låta er sväva i ovisshet ;)

Här kommer dagens låt:

Ulvnatt - Reflektioner av det förgångna


Naglfar - Into the black

Har varit dålig på att skriva något, det kommer nog imorgon. Ni får hålla er till tåls och lyssna på lite bra musik sålänge...

Naglfar - Into the black


Humor


Du tjyvade av mig, så jag tjyvar tillbaka. Enjoy allihoppa.



"I dont give a crap about whales so go hug a tree"

Uppdatering från Lördagen:

Ja. Den är lite sen. Men nu är den här.

Lördagen. Vad ska man säga? Jag var på Månegarms releasefest med ett gäng vänner: Fredrik, Tess, Elisabeth, Thomas och Anna. Det var riktigt bra. Tyvär så fick inte Thyrfing och Månegarm mer speltid, kändes som att tiden bara flög iväg.

Nåväl.

Tidig eftermiddag: Jag åkte till Anna, och blev sjukt irriterad på vägen, dels på några trevliga "nysvenskar" som verkligen gör allt för att snylta på systemet. 2 Barnvagnar har de med sig, den ena, en sån där liten jävel i tyg, och ett barn som var en 2-3 år för gammal för barnvagn. I den andra, som var en "normal" rätt stor, låg en plastunge, jag antar att de skulle iväg och "shoppa"?, sen var det något fel på bussen, på någon knapp så den stannade vid VARJE busshållplats, OCH den var sen, den bussen är ALLTID i tid, så jag blev ännu senare, och hade en tid att passa, jag hatar att komma sent. Nåväl. Sen gick vi in på Bolaget och handlade vårt, sedan vidare till Gina Tricot för att hon skulle handla något att ha på sig på kvällen.

Eftermiddag: Väl hemma hos Anna så sätter jag mig lite vid hennes dator medans hon duschar och fixar sig. Sedan var det Fotboll som gällde, självklart segrade AIK, kunde man tro något annat? Sedan kom Tess och Thomas dit, vi åt kyckling och pratade lite, drack lite mer. Sen var det dags att åka in...

Tidig kväll: Vi möter upp Fredrik och Liz runt 20:46 på Södra station, varpå vi börjar traska mot Munchenbryggeriet. Vi får stå i kö en liten stund. Men det är lugnt. Väl inne så kilar vi rakt på baren, varpå jag köper 3 stycken öl. En till mig, en till Tess och en till Elisabeth. Sedan så blev det mer öl och Minttu.

Banden spelade: Skyforger var över alla förväntningar live faktiskt, det inspelade jag hade hört var inget att hänga i granen, men live var de faktiskt bra, det blev dock förseningar och de spelade över sin tid. Sen var det Thyrfings tur, och de spelade ju de 3 låtar som jag absolut ville höra, Digerdöden, Griftefrid och Becoming the Eye, sist men absolut inte minst äntrade Månegarm scenen och jublet ekade i lokalen. De spelade favoriter såsom, Vedergällningens tid, Genom Världar Nio, Sigrblot, Dödens Strand osv. Deras nya låt "Nattväsen" från nya skivan med samma namn var också en klar favorit. Sen är jag osäker på om de spelade Mina Fäders Hall, de spelade i alla fall en låt som var väldigt lik. Under dessa timmar så flödade drickan, trevliga samtal med folk. Lite mot slutet försvann dock de jag var med så jag kedjade fast mig vid baren mitt framför scenen.

Natten: Elisabeth skulle egentligen sovit hos mig, men eftersom det var fars dag i söndags så skulle hon ändå upp tidigt, och hade för sig att tågen mot Uppsala skulle börja gå vid 4, eller tidigare. Så var inte fallet, så jag höll henne sällskap till 05:10 på morgonen, vi satt i stan och lite händelser skedde väl även där, men det orkar jag inte skriva om. Man tycker även att pendeln borde funka så att bussarna också går, eller hur? Icke, fick vänta 45 minuter på bussen hem också.

Det var väl allt i ett nötskal.

Månegarm - Nattväsen


Salemmanifestationen närmar sig med stormsteg.

Slut upp i en demonstration mot det förkastliga våldet mot etniska svenskar, stoppa förföljelsen av vårt egna folk inom våra gränser.

Till detta. En låt.

Salemfonden - Även du



Besök för vidare information:
Salemfonden



Alla bara dör...

Varit jätteseg på att uppdatera. Men håll till godo. Ska försöka få upp helgens bravader ikväll...


Onsdag...

Idag har man jobbat. Det tär lite på krafterna att stå upp i 6 timmar och gå, speciellt som jag spänner benen så mycket. Men men, bästa dagen hitintills på jobbet. 12 prövomånader samt 2 st 6 månaders prenemurationer.

Annars? Inte mycket. Gaddade mig igår, bild kommer väl upp så fort jag får in på datorn. Annars är det inget som direkt sker. Skola imorgon, sen en öl med Sofia i klassen efteråt, sen på fredag vet jag inte, då ska jag nog krypa ned i soffan och kolla på Drag me to hell som ramlade ned i brevlådan idag. Och på lördag är det ju självklart Månegarms releasefest

Dagens låt: Månegarm - Mina Fäders Hall

 

Söndag...

Misslyckad halloween. Som vanligt. Satt bara hemma och degade vid msn, kollade lite på film också.

Idag var det upp och jobba. Jag och en ny kille till jobbade vid Drottninggatan. Det regnade så det gick inget vidare faktiskt. Veckan är fullsmackad med saker också. Jag orkar verkligen inte, och har ingen lust med någonting alls längre. Skola, träning, jag har sjuk ångest för att jag inte tränat sen i tisdags, tatuera mig, konsert, som jag inte alls vill gå på längre ens...Men det blir väl som det blir, vem vet?

Dagens låt:

Blodsband -  Renad av eld


RSS 2.0